Rezervarile tale 0 bilet(e)

0773963301

office@startickets.ro

Meniu

Magazine Startickets.ro


1. B-dul Tineretului nr. 8 -10, Casa de bilete a Palatului National al Copiilor, Bucuresti

Program:
- Luni - Vineri 12:00 - 19:00
-Sambata 12:00 - 14:00


2. Calea Dorobanți nr. 62, Bucuresti

Program:
- Luni - Vineri 9:30 - 18:00


Social

SPARTACUS - Balet rusesc in 2 acte cu orchestra

Alege reprezentatie
Data 7 Octombrie 2018
Ora 20:00
Locatia Sala Palatului
Adresa locatie Str. Campineanu Ion nr. 28Călătoria unui erou: Spartacus, pe scena Sălii Palatului din București

Adaptat după opera romanescă a lui Raffaello Giovagnoli, Spartacus aduce pe scenă peste 80 de artiști și balerini pentru un spectacol excepțional ce va avea loc pe 7 Octombrie la Sala Palatului din București.

Povestea legendarului Spartacus a trecut granițele timpului, devenind un simbol al luptei pentru libertate, al curajului și al frăției. Cu o substanță mitică în esență, reprezentant al unei istorii bazate pe fapte de vitejie și principii puternice, Spartacus e personajul care servește drept model și în societatea actuală. Forța și vitejia cu care a luptat împotriva Imperiului Roman a inspirat romane, filme de acțiune și opere de balet.

Gladiator puternic în forță și în credințele sufletului său, Spartacus s-a opus nesăbuit împotriva stăpânului său şi a condus o răscoală de sclavi care s-a întins pe o perioadă de trei ani. Îndrăzneala de a se opune standardelor sociale romane și dorința de a desființa sclavia sunt principalele motive pentru care rămâne viu în conștiința colectivă, indiferent de epoca în care trăim. „Un bărbat trebuie să-şi accepte soarta sau să fie distrus de ea.” Aceasta înseamnă a  descoperi scopul existenței tale și a lupta întru îndeplinirea lui. Mai presus de binele tău, să lupți pentru umanitate. Rămâne o lecție pentru fiecare dintre noi, muritori ai unei vieți care pare a fi împovărată de griji și pe care o acceptăm cu indiferență.

Adaptat după opera romanescă a lui Raffaello Giovagnoli, Spartacus aduce pe scenă peste 80 de artiști și balerini din Rusia, Republica Moldova și România pentru un spectacol excepțional ce va avea loc pe 7 octombrie la Sala Palatului din București.

În redacția și coregrafia lui Igor Cerîșov din Rusia, spectacolul de balet ilustrează povestea uneia dintre cele mai cunoscute revolte din istorie, în interpretarea soliștilor Operei Naționale din Iași, Vlad Mărculescu și Erica Pinzano (Italia), în rolurile lui Spartacus și, respectiv, Phyrigia. Lor li se alătură artiști ai Teatrului de Operă și Balet din Republica Moldova: Anastasia Homițicaia în rolul lui Aeginei, Tudor Tudose în rolul lui Harmodius sau Ivan Ivanișin interpretându-l pe Crassus.

 

Teatrul de Operă și Balet din Chișinău în concert la București

Un simbol incontestabil al culturii moldovenești este Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Republica Moldova. Cu patos în suflet și pasiune pentru artă, balerinii și soliștii trupei de operă au cucerit nu doar inimile moldovenilor, ci și ale spectatorilor de peste hotare.

Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Republica Moldova este un simbol incontestabil al culturii moldovenești. Înființat în anul 1956, evoluția culturii din Republica Moldova este strâns legată de viața artistică din URSS, unii dintre cei mai cunoscuți tenori și balerini formându-se în școlile rusești de operă și balet.

Teatrul își îmbogățește repertoriul la finele anilor ‘70 cu titluri clasice de operă și de balet dintre cele mai cunoscute, de la RigolettoTraviata sau Trubadurul de G. Verdi la Tosca şi Madame Butterfly de G. Puccini, Cneazul Igor de A. Borodin la Lacul Lebedelor și Spărgătorul de nuci. Pe parcursul anilor, repertoriul s-a diversificat, cuprinzând nemuritoarele opere clasice, dar și opere moderne precum Alba-ca-Zapada și cei șapte pitici de Bogdan Pavlovski, Romeo și Julieta de Sergei Prokofiev, Prințul și cerșetorul de N. Simonean, puse în scenă de coregraful Eugen Gârneț.

Perioada de după 1990 a însemnat pentru Teatrul Național din Chișinău o afirmare și colaborări la nivel internațional, concretizate prin turnee în Marea Britanie, Rusia, Italia, România, Franța, SUA sau Vietnam.

Astăzi din trupa de operă și balet fac parte balerini și soliști talentați, care au cucerit nu doar inimile moldovenilor, ci și ale spectatorilor de peste hotare. Printre cei care pun în scenă în prezent opere și piese de balet se numără Anastasia Homiţcaia, Alexandru Balan, Mariana Anghilinici, Tatiana Casian, Eugeniu Tcaci, Tudor Tudose, în coregrafia lui Igor Gherciu.

Vă invităm să admirați o parte dintre artiștii Teatrului de Operă și Balet din Republica Moldova într-un spectacol grandios, Spartacus, adaptat după romanul cu același nume al lui Raffaello Giovagnoli. Alături de artiștii rusi si moldoveni vor fi pe scenă și Vlad Mărculescu și Erica Pinzano, soliști ai Operei Române din Iași.