Piazzolla Tango Night - Sala Dalles

Piazzolla Tango Night 

SPECTACOL DE TANGO ARGENTINIAN 

Sala Dalles Bucuresti

2 Iunie 2024 ora 19:00

Invitat special: Marthin Marcos-Argentina

PIAZZOLLA TANGO NIGHT – se dorește a fi o serie de spectacole dedicate marelui compozitor Astor Piazzolla și geniului său componistic, puse în scenă de Asociatia „ Cluj Tango Orchestra „ pe scenele Filarmonicilor din țară.

La cererea publicului revenim la Sala Dalles , de această dată în formulă completa de „ Orquestra Tipica de Tango”, respectând cutumele din Buenos Aires. 

Astor Piazzolla revoluționează muzica de tango argentinian, punându-și amprenta definitiv pe acest gen muzical.  Elementele de jazz și de muzică clasică sunt întâlnite în mai toate lucrările marelui artist, ducând astfel muzica lui în sălile de concerte simfonice ,devenind astfel un ambasador mondial al noului tango argentinian

„ Cluj Tango Orchestra „ este prima orchestră de tango argentinian din Transilvania, compusă din muzicieni români profesioniști, membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Operei Naționale din Cluj Napoca. 

Cu o vastă experiență scenică, atât pe scenele Filarmonicilor din țară, cât și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate, aceștia aduc în fața publicului larg magia muzicii de tango 

Veți putea asculta in aceasta seară cele mai cunoscute lucrări ale compozitorului precum „ Libertango „, Oblivion sau AdiosNonino,  dar și lucrări mai puțin cunoscute publicului larg precum „ Suite Lumiere „ „ Soledad” sau „ Chiquilin de Bachin „ dar și unele dintre cele mai iubite tango uri argentiniene .

MARTHIN MARCOS ( invitat special) – Buenos Aires-Argentina 

Marthin este un solist vocal născut și crescut în orașul tango-ului, Buenos Aires, unde a avut o copilărie și adolescență înconjurată de muzica de tango in familie. Tatăl lui este scriitor de tango, iar Marthin începe să cânte din tinerețe, mai ales repertoriul lui Carlos Gardel. Cu o prezență  magnetică și cu o voce gravă ,piesele lui sunt cântate în limbajul „ Lunfardo” specific muzicii de tango.

 Marthin concertează atât în Spania la Barcelona cât și în România alături de Cluj Tango Orchestra.  

CLUJ TANGO ORCHESTRA

CLAUDIU HONTILĂ – vioară (Filarmonica de stat Transilvania)

Cu o activitate concertistică-solistică impresionantă ,de pe 20 de ani în Japonia, America și Europa, fost concert-maestru al Filarmonicii „Vienna Strauss„ , profesor colaborator al catedrei de tango argentinian din cadrul Academiei de Muzică din Rotterdam, maestrul Claudiu Hontilă este conducătorul muzical al orchestrei.

-Concert maestru la „Noua Orchestra Transilvana” , profesor colaborator al Academiei de Muzică din Cluj Napoca. 

ELENA GHEMEȘ – violoncel (Opera Națională Cluj)

Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, actualmente artist instrumentist al Operei Naționale din Cluj Napoca, cu o experiență de aproape 20 de ani pe scenă, Elena este un muzician complet, cu o tehnică impecabilă și cu o mare acuratețe în execuție.

Canta pe marile scene ale Clujului și ale tarii  în calitate de instrumentist al Operei Naționale, alături de solisti celebri de operă precum Jose Carreras sau Placido Domingo.

IRINA INDREI – pian (Colegiul de Muzică Sigismund Toduță)

Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, cu o activitate scenică diversă, iubitoare a muzicii de tango și pasionată a lucrărilor de Astor Piazzolla, Irina este „ motorul „ armonic si ritmic al orchestrei. Este un instrumentist complet, cu o bogată experiență scenică și pedagogică, actualmente fiind profesor titular la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță„ – catedra pian principal.

Aranjamente pian – Julian Agustin Caeiro (aranjor al Filarmonicii del Tango BsAs) ,și pianistul  Wim Wurman ( Catedra de Tango din Rotterdam)

SORIN ROBERT INDREI – bandoneon

Absolvent al Facultății de Muzică din București, membru fondator al Asociației „Cluj Tango Orchestra”, Robert este primul român care cântă la bandoneon în cadrul unei orchestre. Se specializează în mod constant în arta bandoneonului, fiind cursant  al profesoarei Yvonne Hahn – Franța și al maestrei Ayelen Pais – Argentina, având o evolutiefrumoasă în ultimii ani pe scenele festivalurilor de tango argentinian din România.

Este singurul romăn care cântă la bandoneon în cadrul unei orchestre. 

EMANUEL ELCEAN-contrabas

Student in anul 4 la Academia de muzica din Cluj Napoca, este un obișnuit al scenelor și al sălilor de concerte încă din perioada liceului. Cu o tehnică frumoasa si precisă, acesta împlinește suportul armonic al orchestrei.  Spune despre el ca nu si-ar mai vedea viata altfel decât alături de contrabasul lui.Un tânăr talentat care are un parcus artistic minunat ! A concertat alături de orchestra Academiei de Muzică în Asiape scenele din Europa sau in Statele Unite ale Americii. 

Se alatură în această poveste de tango și dansatoriprofesioniști de tango argentinian care vor întregi tabloul serii prin dansul lor! 

Gazda acestui spectacol și totodată partenerul nostru este  Centrul Metropolitan de Educație și Cultură  instituțiede cultură cu tradiție și care nu mai are nevoie de pezentare.

Noi va invitam cu drag in povestea noastră de tango, să-l cunoașteți pe marele compozitor Astor Piazzolla și lucrările lui, puse în scenă intr un mod cât mai autentic de solistul din Argentina,  - Marthin Marcos alături de Cluj Tango Orchestra.

Eveniment organizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Argentina în România. 

Tango ul argentinian face parte din patrimoniu cultural imaterial al UNESCO și este considerat un fenomen universal .

Pentru detalii suplimentare in legatura cu evenimentul de mai sus va rugam sa contactati firma organizatoare:  SC PIANO MUSIC EVENTS SRL,  CIF 40278627, VOIVODENI

Citeste mai mult...
Acces general - 100,00 lei
Locurile gri sunt ocupate.
Locatie
Bld. Nicolae Balcescu 18
Piazzolla Tango Night - Sala Dalles, 2 iunie 2024
Sala Dalles, Bucuresti
Se incarca planul salii...
Nu ati gasit ceva ce va place?
Contactati-ne, suntem aici!
Sunati-ne sau trimiteti-ne un e-mail
startickets@gmail.com
0789283743
Newsletter
Introduceti adresa de e-mail

Abonare la newsletter

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele evenimente si noutati. Va trebui sa va confirmati adresa de e-mail si va puteti dezabona oricand doriti.
Startickets
Start Tickets SRL
Registrul Comertului: 123
CUI: 123
L-V, 09:00-18:00
startickets@gmail.com
0789283743

© 2024 startickets.ro.
Toate drepturile rezervate.